Welkom

nl

Login

Nog geen account? Registreer u dan eerst. Uw registratiegegevens zijn privé. De opgeslagen gegevens zijn niet voor anderen toegankelijk.


Wijzig land/taal

Wat is OiRA?

OiRA (Online Interactive Risk Assessment) is een digitaal RI&E-instrument. Dit online instrument helpt u een Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) uit te voeren voor uw werkplek of bedrijf.

Voor wie?

De digitale RI&E kan door iedereen gebruikt worden die de mogelijke gezondheids- en veiligheidsrisico's op de werkplek of in het bedrijf wil beoordelen.

Toon meer… / Toon minder

Deze digitale RI&E biedt vooral een meerwaarde voor kleinere bedrijven die zich bewust zijn van de Arbowet-verplichting tot het maken van een risico-inventarisatie en –evaluatie.

Werkgevers van kleinere bedrijven zijn verantwoordelijk voor de arbo-activiteiten naast hun andere dagelijkse verantwoordelijkheden en bedrijfsvoering. De digitale RI&E is specifiek ontworpen om hen te helpen door de risico's, de juridische context, de evaluatie en het plan van aanpak (rapportages) op één plek aan te bieden. Eerdere ervaring met het uitvoeren van een RI&E is niet vereist. De digitale RI&E leidt u stap-voor-stap door de inventarisatie en evaluatie en bevat extra informatie om het plan van aanpak samen te stellen.

Wat moet ik doen?

Er zijn vier stappen die u moet doorlopen voor een RI&E:

Toon meer… / Toon minder

Hoeveel tijd kost het?

Het is niet mogelijk om aan te geven hoeveel tijd het kost om de RI&E in te vullen. Dat is afhankelijk van de specifieke brancherisico's en de grootte van uw bedrijf.

Toon meer… / Toon minder

Als u begint met het invullen van de RI&E hoeft u deze niet in één keer af te maken. U kunt op elk moment stoppen en later weer verder gaan waar u gebleven was of wijzigen aanbrengen.

Moet ik me registreren?

Om een RI&E te kunnen starten moet u zich eerst registreren met uw emailadres en een wachtwoord. Deze kunt u vervolgens gebruiken om in te loggen en de RI&E in te vullen.

Toon meer… / Toon minder

Na registratie kunt u op elk moment inloggen om uw RI&E af te maken, te wijzigen of een nieuwe RI&E te starten.

U moet altijd een accurate en actuele RI&E hebben.

Moet ik me voorbereiden?

Nee, in de toelichtingen per risico worden de specifieke vereisten uitgelegd. Ook leest u daar of specifieke documenten nodig zijn en waar u meer informatie kunt vinden.

privacy statement | Geproduceerd door EU-OSHA | Over